Spletni misijon 2020 – priprava na veliko noč – mag. Alojz Kačičnik

“Hočeš druge vneti, moraš sam goreti” (bl. Anton Martin Slomšek)

Nagovor spletnega misijona ima mag. Alojz Kačičnik, župnik iz Slomškove Ponikve

“Hočeš druge vneti, moraš sam goreti.” Kako zelo sodobno zveni to Slomškovo povabilo. Isto stvar na polaga kar naprej na srce papež Frančišek, ki nas spodbuja, da bi v sebi začutili moč vere v Jezusa Kristusa in to z misijonskim navdušenjem prenesli v svoje okolje. To ni nekaj, kar lahko v sebi skrivamo. Spoznanje, da je Jezus naš odrešenik je nekaj, kar daje moč in upanje za življenje v kakršnem koli trenutku mojega življenja in v življenju katerega koli drugega človeka. Je kakor ogenj, ki je v meni in najprej prežarja mene, nato pa preko mene s svojo svetlobo nagovarja vsakega človeka, ki je v moji bližini”

Prisluhnite celotnemu razmišljanju v video posnetku.

Za premišljanje naj vam služijo tudi ta oporna vprašanja:

  1. Čeprav je nekaj postnega časa že za nami – se je postni čas že začel v mojem življenju? Kako?
  2. Kaj mene v življenju najbolj vnema? Za kaj žrtvujem največ časa, energije? Je to dobro ali pa so to morda tudi kakšne zasvojenosti?
  3. Nikdar ni prepozno, da naredim nekaj konkretnega za svojo osebno pripravo na veliko noč. Nič hudega, če je pepelnica že za nami – važno je, kako bo na velikonočno jutro pripravljeno moje srce. Kaj so moji majhni koraki v pripravi na veliko noč – praznik Jezusovega vstajenja od mrtvih? Kaj lahko v tej pripravi naredim v ljubezni do bližnjega?

V molitvi se zahvalimo Gospodu za vse dobrote, ki nam jih vsakodnevno podarja in ga prosimo, da bi bili vztrajni v dobrih delih in v vsakdanji molitvi.

Pusti svoj komentar