»Z BL. ANTONOM MARTINOM SLOMŠKOM NA POTI SINODE«

Spletna priprava na veliko noč 2023

Vsak teden bo na voljo nov video posnetek, ki vam bo pomagal v letošnjem postnem času. Video nagovore za spletni misijon 2023 pripravljajo: Jure Levart, Miha Herman, Alojz Kačičnik, Metka Klevišar in msgr. Stanislav Lipovšek. O vsebini video posnetka boste lahko premišljejevali s pomočjo priloženih vprašanj in svoja razmišljanja delili z drugimi. (komentarje bo odobril administrator)

 

Nosimo Božjo ljubezen

  • "Če je res, da smo poklicani, naj daleč in blizu nosimo božjo ljubezen ter zanjo navdušimo ljudstva, če je naš poklic, da gremo ta božji ogenj razširjat po vsem svetu – kako moram goreti jaz sam?"

    sv. Vincencij Pavelski

Kaj je postna spletna priprava?

Program duhovne priprave oziroma spletni misijon je namenjen vsem, ki želite letošnjo veliko noč doživeti bolj polno, zavedajoč se, da je velika noč predvsem praznik vere vsakega posameznika in vseh kristjanov združenih v skupnost Cerkve. Program poteka skozi ves postni čas, kot se tudi skozi ves postni čas pripravljamo na veliko noč – to je od pepelnične srede do velikega četrtka zvečer, ko se začne sveto velikonočno tridnevje.

Letošnji spletni misijon bo povezal učenje in delovanje bl. Antona Martina Slomška s sinodo Cerkve.

Kako program poteka?

Vsi obiskovalci – sodelujoči v spletnem misijonu si boste lahko ogledali pet video nagovorov, ki bodo postavljeni na splet 5 postnih tednov. Pod video nagovorom so vprašanja za razmislek na katera ste vabljeni, da na njih v enem tednu odgovorite oz. o njih premišljujete.

Svoje razmišljanje o prispevku lahko v obliki komentarja (po predhodni odobritvi administratorja) delite  tudi z ostalimi uporabniki.

Kdo lahko sodeluje pri spletnem misijonu – pripravi na veliko noč?

Vsak kdor želi. Naš cilj je, da bi bili vsi, ki to berete, dobro pripravljeni na praznovanje velike noči.

Kdaj se program začne in konča?

Za začetek vašega sodelovanja pri spletni pripravi na veliko noč ni nikoli prepozno, čeprav je najboljše, da pripravo začnemo v začetku postnega časa. Najpombembnejše je, da bi bili vsi na veliko noč duhovno pripravljeni, da bi skupaj mogli praznovati veselo veliko noč. Vsi sodelujoči ste prav tako vabljeni, da v postnem času opravite postno sveto spoved.

Avtorji video prispevkov

Postne nagovore za postni čas 2023 pripravljajo:

Jure Levart, Miha Herman, Alojz Kačičnik, Metka Klevišar in msgr. Stanislav Lipovšek.

Kontaktirajte nas

Pošljite nam svoje sporočilo. Odgovorili Vam bomo v najkrajšem možnem času.