GLAVNI NASLOV POSTNI SPLETNI MISIJON 2020 PRIJAVI SE O PROGRAMU

Spletna priprava na veliko noč

Besede, ki na pepelnično sredo zarežejo v naše srce in duha …

Besede, ki pretresejo, streznijo, vržejo iz vsakdana, prevečkrat prepolnega egoizma in zanašanja na lastno moč in načrt …

 

Pa vendar, če te besede še tolikokrat zanikamo, vedno znova udarijo in pribijejo. Smo prah in nič drugega …

Si priznamo to resnico? Na koga ali kaj opiramo svojo sedanjost in prihodnost? Le nase? Mogoče na bližnjega? Ali pa vendarle na Vsemogočnega stvarnika, s katerim lahko skupaj sprašujemo: »Smrt, kje je tvoja zmaga?« (1Kor 15,55)

Ustavimo se, razmislimo, prevrednotimo in odgovorimo, če nas kdo vpraša za razlog našega upanja, ki použije trpljenje in smrt (prim. 1.Pt 3,15)

 • Poglej video nagovor

  Vsak teden si lahko pogledaš video prispevek, ki ti bo pomagal, da boš letošnji postni čas premislil/a, kaj vse te zastruplja

 • Premišljuj o vsebini

  Če se prijaviš v program, lahko vsebino video posnetka premišljuješ s pomočjo interaktivnega vprašalnika. Odgovore na vprašanja boš samodejno prejel/a na svoj elektronski naslov

 • Deli svoje mnenje

  Ko si enkrat prijavljen, lahko video tudi komentiraš in svoje razmišljanje deliš z drugimi

Nosimo Božjo ljubezen

 • "Če je res, da smo poklicani, naj daleč in blizu nosimo božjo ljubezen ter zanjo navdušimo ljudstva, če je naš poklic, da gremo ta božji ogenj razširjat po vsem svetu – kako moram goreti jaz sam?"

  sv. Vincencij Pavelski

Kaj je postna spletna priprava?

Poseben brezplačen program duhovne priprave oziroma spletni misijon je namenjen vsem, ki želite letošnji veliko noč doživeti malo drugače. Program bo potekal od pepelnične srede, 6. marca 2019, do 4. postne, 31. marca 2019.

Kako program poteka?

Vsi obiskovalci si lahko vsak teden pred veliko nočjo ogledate video nagovor.  Če se v program tudi prijavite, lahko po ogledu odgovorite na vprašanja za razmislek s pomočjo interaktivnega vprašalnika. Odgovori nanj se vam samodejno pošljejo na vaš elektronski naslov in so tako dostopni le vam.

Svoje razmišljanje o prispevku lahko v obliki komentarja po prijavi tudi delite z ostalimi uporabniki.

Kdo se lahko prijavi?

Na postno spletno pripravo se lahko prijavijo vsi, ki se želijo na veliko noč duhovno pripraviti. Program je brezplačen.

Kdaj se program začne in konča?

Program se prične s pepelnično sredo, 6. marca. Skupno molitveno srečanje ob misijonu bo v nedeljo, 31. marca, ob 15. uri na celjski Kalvariji, ki je pod cerkvijo sv. Jožefa v Celju. Po molitvi bo priložnost za sv. spoved v cerkvi sv. Jožefa.

Avtorji video prispevkov

Postne nagovore pripravljajo:

s. Emanuela Žerdin, Irena Švab Kavčič, dr. Marjan Turnšek in Jože Kužnik.

s. Emanuela Žerdin

Irena Švab Kavčič

dr. Marjan Turnšek

Jože Kužnik

Kontaktirajte nas

Pošljite nam svoje sporočilo. Odgovorili Vam bomo v najkrajšem možnem času.