Spletni misijon 2021 – priprava na veliko noč – Jože Planinšek

SV. JOŽEF, SKRBNI BRANITELJ KRISTUSOV

Nekaj misli iz nagovora Jožeta Planinška, ki ste mu prisluhnili:

Bl. škof Slomšek je povabil lazariste v Celje na Jožefov hrib. Leta 1852 je ob sprejemu misijonarjev nagovoril romarje z besedami: “Pridite, kar tecite k sv. Jožefu v svojih različnih stiskah. On bo vaše prošnje okrepil s svojo molitvijo in jih posredoval preko Jezusa k Nebeškemu Očetu.”

Opravičeno smemo upati, da je tudi danes z nami s svojo priprošnjo in varstvom in nam v naši zavesti še vedno, danes v podobno Jezusu nenaklonjenih časih, kot pred 2000 leti, ohranja in brani Odrešenika. Da ga pod vplivom časa, s katerim smo zaznamovani, ne bomo spregledali, ali pa se od njega oddaljili, kot so se nekdaj Izraelci na poti v obljubljeno deželo.

Sv. Jožef je naš mogočni priprošnjik, varuh Cerkve in s tem skrbni branitelj Jezusov, saj mu je v zgodovini in danes neposredno od Boga zaupano izjemno poslanstvo. Opravlja ga vestno in tiho, v ozadju, a do skrajnosti zvesto.

Vprašanja za osebni razmislek:

Čas epidemije Covid – 19 je za vse težka preizkušnja. Sem se v tem času še bolj zatek-el/-la v priprošnji k sv. Jožefu in svetnikom ali pa sem se oddaljeval-a od Božje ljubezni.

Kdaj v svojem življenju sem poklican-a, da sem tudi jaz skrbn-i/-a branitelj-ica Kristusa?

Kako in kdaj se zatekam s svojo prošnjo, molitvijo k sv. Jožefu?

Pusti svoj komentar